{ LIFESTYLE }
03 Jun 2020
鄭秀文大展韓文實力!
唱出韓國Girl Crush代表MAMAMOO代表作

一向喜歡同粉絲係社交網站互動嘅鄭秀文(Sammi),最近就分享咗自己唱出韓國女團MAMAMOO嘅《Starry Night》,大騷韓文實力,令不少粉絲十分驚喜!



其實今次已經唔係Sammi第一次post出有關MAMAMOO嘅消息,早前佢都有係story 表示翻看了MAMAMOO嘅片段訪問片段,邊錄下自己的笑聲之餘,更笑言「一句都聽不懂但覺得超好笑」!





以實力派著稱嘅MAMAMOO可以話係近年韓國GirlCrush代表,其中成員華莎去年以「No Bra」現身機場引起網友爭議,部分較保守嘅網友表示不能接受,認爲即使不穿最低限度也應該使用乳貼,但另一邊廂飽受内衣之苦嘅女生,希望可以儘快流行起來「No Bra」。





去年推出的新歌《Hip》回應社會對女性的種種偏見,希望女生們要珍惜自己,不介意別人目光地生活,自信地過每一天。



News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION