{ LIFESTYLE }
08 Nov 2019
回歸計劃遙遙無期遭雪藏兩年 
CL宣佈離開YG娛樂

於2016年解散嘅韓國女團2NE1,四位成員中只有CL、Dara選擇續約YG娛樂,當時更指CL將進攻美國市場。不過續約期間YG娛樂並無幫CL發行任何唱片,其社長梁鉉錫亦曾透過IG公開旗下藝人回歸計劃,但CL竟然無份,令粉絲相當失望。而日前就有韓國報導指,CL即將完約並離開YG,消息傳出後不少粉絲紛紛留言舉腳贊成。





其實CL亦曾於梁鉉錫IG問對方「社長那我呢?#請回覆我的訊息吧!」,不過未有獲得任何回應,令粉絲們相當不滿。但今日上午YG娛樂就發表了官方聲明表示:「關於CL去留問題,現在還在與公司討論中。」




原名李彩麟嘅CL,係擔任大學教授爸爸嘅薰陶下熱愛音樂,當時年紀只有11歲嘅佢嘗試到YG面試,不過未獲面試機會。直到15歲的冬天,CL係寒風中苦等社長梁鉉錫,終於獲得面試機會。據知,社長非常睇好佢,更帶來三十位評審一齊面試,最終順利通過面試,成為YG練習生。直到2009年,以組合2NE1身分出道,並擔任隊長一職。





YOU MAY ALSO LIKE
News
Feature
Blog
Load more
 
NOTIFICATION