{ FORUM - LOVE }
Search
Title / Tags Author

男朋友嫌我肥 出去搞三搞四

註冊日期: 2018-3-14

同男朋友一齊7年,可能一齊太穩定,開始冇注意自己外表原來咁多年黎自己肥左40磅!近排佢開始比說話我聽,出街又唔肯拖我我仲發現佢手機裝左Tinder,又成日收收埋埋唔比我睇佢電話!!!不過我睇返以前既相都覺得自己肥得太誇張,好想瘦返!我呢幾個星期日日放工去跑步,每日迫自己跑4K,跑到腳痛有時行唔到但佢都完全唔鼓勵下我,仲係成日話我肥,好想放棄但又怕冇人要
+ Favorite

註冊日期: 2017-3-20

唔好理你男朋友鼓唔鼓勵你
你要減肥,其實都係為左自己
減左人又健康同靚左
一個女人唔好圍繞住一個男而轉
為自己變得更好,係為左自己
因為你覺得依家自己肥,會有少少自卑感同冇自信,先怕冇人要
做返自己,怕辛苦既,可以搵朋友一起做運動
有伴會可以互相鼓勵
如果你瘦左,你男朋友仲係咁對你既,你要好好為呢段感情諗下啦

註冊日期: 2018-3-22

真係唔好理男朋友點睇, 你減肥係為左自己唔係為左佢
我以前都係跑步減肥, 一樣跑到腳又痛咁.
好彩之後有朋友送左D護關節食品比我先無咁痛keep住減肥
加油呀

註冊日期: 2017-10-10

講真⋯40 磅,唔係淨係跑步就得,反而跑你已經話腳痛,即是關節受唔到壓力⋯
你要做附重運動,報gym, 搵教練跟。

註冊日期: 2016-8-20

我都減緊肥啊~但記住要為自己(雖然我宜家冇男朋友????)
但可能你跑步個姿勢唔啱先會容易腳痛啊~要小心
可以加埋肌肉運動咁會減得快d~
過來人意見????

註冊日期: 2017-10-10

同埋首先唔好錯重點先⋯
佢真係因為唔中意你外表而嫌棄你? 定還是本身佢唔再愛你,所以偷食?

如因為你外表問題,呢個人都唔洗要啦,你第時生仔前後都肥,就代表佢可大條道理偷食?
如佢關心你健康,大可以叫你減,或同你一起減,點會出街唔拖你,點會裝交友apps 呀?

如果佢唔再愛你,你就問清楚佢係咪想散啦!唔好將視線轉移,轉到話自已肥左,所以佢偷食⋯合理咩? 唔再愛就正正經經分手,交代清楚算!

註冊日期: 2017-6-13

Work harder on that 4km -run. Try to set the speed to a bit higher. I am looking forward to hearing you lose some pounds gradually.

Mr. Achilles

註冊日期: 2018-11-11

肥左又點呢,有d瘦得來唔靚.眾生相.格又衰.又唔尊重人的人你又點睇?
你跟她說,肥妹仔係潛力股來架嗎,笑一笑,行開疾跑啦,有咁遠跑咁遠啦,仲對住呢種男人。

他這樣,是人既素質既問題,
仲要咁講到出面話你,佢好靚仔? 去選港男呀嗎,參選都可能陪跑。佢覺得自己衛冕冠軍定為免觀均?
我都肥左好多架,咁多年。
唔洗太特意為減而減,
開開心心,運動又做,食物照食,不要曰曰爆飲爆食,一餐食滿漢全席咁就唔得了。食到咁怕你個胃受不了就不好。
跑步好事,夏天曰頭跑建議不要穿黑色或太深色衫,好吸熱,怕你中署。呢d季節跑好舒服,加油☺ 跑步都係個好興趣來,我支持你。

註冊日期: 2018-11-30

又一個賤男,影衰我地男人。
我女友都肥,有對玉手>.<
玉面豬登.. 我都鐘意成曰搣下佢。
佢以前既ex 好高,米8高,同我女友年紀差好遠,有少少髮線向後移,公司同事。
個男仔都係慢慢開始嫌棄我女友肥,但我女友講左3句說話,
1- 你溝到靚女兼結到婚先好同我講野
2- 你人又老又粗魯我啃到你你執到
3- 我的好不懂得的人看不到,懂得的人執到寶

之後就到我出場。

我都拍過瘦同肥既女友,
人既好係睇佢本質係個點既人。
唔關肥瘦事,睇你是個點既人。

如果個男仔唔成熟,唔足夠愛你,嫌棄你既人,你又何必委屈自己。一個能十分寵愛你既伴侶,為左你,寵愛式地一起培養大家運動既興趣,唔一定目的性咁強,當係活動。其實,就是如此簡單,可能不自覺幸福肥,不自覺幸福瘦了。

我同我女友就係咁,幸福肥幸福瘦,不太特意,隨心左咁多年。
你不用太委屈自己,做自己,
男人不好,口和心,行為一致。
呃唔到人,換過個有質素好似我咁既男人

註冊日期: 2018-11-22

backcap 發表於 2018-11-30 23:43
又一個賤男,影衰我地男人。
我女友都肥,有對玉手>.<
玉面豬登.. 我都鐘意成曰搣下佢。

同意,女朋友真係好幸福識到你!

樓主,如果你咁講其實你男朋友可能已經唔愛你,加上你最近身形嘅轉變所以佢先至有藉口去話你

註冊日期: 2018-11-30

其實你男朋友問題大D wor!
有女朋友都裝Tinder呢d app!!!可能佢係淡左先搵藉口
減肥係無問題,但一定係為自己而唔係佢lor

註冊日期: 2016-2-27

身體係自己嘅,自己覺得需要減就減,如果發現佢真係偷食嘅就諗清楚值唔值得留低。
肥左瘦左都只係偷食藉口。

註冊日期: 2016-10-5

女人唔好圍繞住一個男而轉, 為自己變得更好

註冊日期: 2018-12-6

40磅姐係幾多公斤?

註冊日期: 2016-3-7

跑幾遠唔係最重要, 最重要係跑左幾耐, 係米KEEP住跑無休息. 如果係慢跑, 至少跑45分鐘, 60分鐘最好. 但如果跑到膝頭痛, 就唔好再夾硬黎, 再做快行1個鐘或者踩單車1個鐘.
減肥唔好為左別人, 應該係為左自己, 要為左自己靚啲, 身體好啲而做.

註冊日期: 2017-3-3

40磅姐係18KG左右啊飛雲

註冊日期: 2016-3-23

我同我男朋友都一起左有5年 ,我發覺我自己都肥左好多(大概都有10kg/ 20榜到),覺得拍落去最後都會結婚有人要,而且覺得穩定又買左樓住,自己想食咩就食咩,所以呢幾年都沒注意自己體重,我呢排都覺得自己唔可以再咁肥落去,同之前好瘦嘅我差好遠,而且著衫唔靚,反工成日覺得累加上我有時都會到聽我男朋友話我肥。 我宜家每一日收工都有跑步,約40-50分鐘到,我男朋友唔陪我跑我就跑跑步機,宜家跑左有2個月連飲食都盡量控制,我減肥都係為自己健康,自信點,唔會成日覺得沒精神,所以樓主減肥係為自己,健康個都是自己,加油。

註冊日期: 2018-12-17

感情方面, 就算你減到好瘦, 身材變得好好. 個男人出過去玩都唔會諗反起你, 因為個心都已經唔係到... 所以你應該係為自己而減, 唔係為男人而減

運動方面, 太耐無跑D肌肉弱左, 係會比較容易痛, 所以應該慢慢來. 如果過多一排都keep住痛就最好睇下醫生或者食下關節補品補護關節.