{ FORUM - BEAUTY }
Search
Title / Tags Author

邊日唔跌錢@開心扮靚區

註冊日期: 2009-11-17

終於忍唔住去了sogo大敗!! 用了7K買了以下貨品,宜家財散人安樂!! ^.^

Guerlain
蜂皇serum set x 2
蘭花水 set x 2
蘭花eye cream set x 1

Gift: 蜂皇set x 2,蘭花set,super aqua唔知什麼幾樽,加welcome gift鏡一塊

買了$55xx,有double point,所以宜家已有過萬分

Helena Rubinstein
Prodigy powercell youth serum set x 1,入面有貨size youth serum、night shot、re-plasty concentrate、eye mask,BA好人又送了prodigy eye travel size~ ^^

我係去cwb買嘅,唔算極多人,不過真係好多自由人,但算啦,起碼有路行,有氣抖,叫做shopping得好愉快,hahaa~!!
+ Favorite

其實買到hr呢set要多謝o.cap sis,提了我有1380 youth serum set,因佢哋只show了19xx嗰set! 

咁我同個ba講話有frd話有1380 set,佢都話無,跟住佢又走去問了個senior,呢個senior猶豫一下,又望下我,就話其實仲有最後一set,跟住就在唔知邊到找了呢一set出來,yeah~

在hr俾完錢先發現原來prodigy eye有set,賣8xx,我真係好想掃埋,但見自己手提兩個大型guerlain紙袋,好重,只可以收手!! 擁有佢嘅快樂唯有留返下次~ hahaaa~!! XD

註冊日期: 2010-5-11

其實set呢d野唔會冇, 只係佢想唔想賣姐, 佢唔pack埋一齊咪話冇咯

佢個prodigy eye堅好用, 我覺得係so far最好用既一隻, even valmont factor 2 都冇佢咁滋潤, 但我已有stock, 唔會買住, 錢梗係留響自己身最好 :p

aesop隻eye cream係第二好用, 但佢不停加價, 依家又冇9折, 佢又從來唔做set except christmas, 買佢意慾低左好多

註冊日期: 2010-3-31

其實買到hr呢set要多謝o.cap sis,提了我有1380 youth serum set,因佢哋只show了19xx嗰set!

咁我同個ba講話有frd話有1380 set,佢都話無,跟住佢又走去問了個senior,呢個senior猶豫一下,又望下我,就話其實仲有最後一set,跟住就在唔知邊到找了呢一set出來,yeah~

在hr俾完錢先發現原來prodigy eye有set,賣8xx,我真係好想掃埋,但見自己手提兩個大型guerlain紙袋,好重,只可以收手!! 擁有佢嘅快樂唯有留返下次~ hahaaa~!! XD
唔駛客氣!買得開心最緊要!

註冊日期: 2009之前

勁!!
hr 個prodigy eye 係咩黎?

同埋你有冇sogo card?
weekend 買野再多5% 回贈呀

pretty miffy,我鐘意你呢句:「錢留喺自己身邊最好」hahaa~!! 

你啱,set嘅嘢唔會無,睇吓個ba有無authority/係咪忽然善心去即場整多set出嚟嘅啫,hahaaa~ 好彩之前o.cap sis提醒過,我又膽粗粗問吓咋,yeah~ XD

咦~ 好鬼衰,講到prodigy eye咁好,唔通真係要掃埋佢?!? 我宜家手上有樽travel size only,佢宜家做緊8xx貨size + youth serum & night shot travel size,抵買嗎sis??

aesop我成日想買佢個皇牌serum,但太多嘢想試,硬係未買到佢,據聞佢的eye product好貴??

BiscuitOreo,我無sogo card架,聽到你咁講,覺得自己好蝕!! >.< 不過算啦,因為我呢個weekend都去唔到,自己安慰自己啦唯有hahaa~

其實我都未用過hr的,但成日聽sis讚個youth serum and prodigy eye,真係心癢癢,所以帶了個serum返家先,宜家心安理得,wahaahaahaaaa~!! Prodigy eye係anti-aging eye cream來,sis話堅係去到紋又夠潤(不過我無眼紋的XD)!!

查實買了咁多guerlain,除了真係好想試蜂皇and蘭花line,最主要係為了每set送的蘭花cream,宜家加埋都差不多等於有貨size了,但仲要有齊晒呢2條line的所有products,真係好多,完全滿足呀hahaaa~!! ^.^

唔該晒o.cap,你有無用過prodigy eye呀? 呢set你覺得如何?? Thank you~!!

我想知而家sogo 仲有冇HR mascara   remover set ???

pretty miffy,我鐘意你呢句:「錢留喺自己身邊最好」hahaa~!!

你啱,set嘅嘢唔會無,睇吓個ba有無authority/係咪忽然善心去即場整多set出嚟嘅啫,hahaaa~ 好彩之前o.cap sis提醒過,我又膽粗粗問吓咋,yeah~ XD
...
estelle cc 發表於 2012-5-22 21:35

我覺得prodigy夠潤又唔立, 隻眼好乾用就perfect, aesop都好ok架, 1樽10ml好似6xx, 60ml 2xxx, 好多阿太用黎當面霜搽既

個set送好似半支serum我就冇興趣, 都係鍾意dior one essential多d

想問sis, guerlain買晒蜂皇set 同蘭花set 就可以試下佢d皇牌產品??
我好想試又唔知買邊條line先好~~~

BiscuitOreo,我無sogo card架,聽到你咁講,覺得自己好蝕!! &gt;.&lt; 不過算啦,因為我呢個weekend都去唔到,自己安慰自己啦唯有hahaa~

其實我都未用過hr的,但成日聽sis讚個youth serum and prodigy eye,真係心...

其實大家成日講蘭花精華同蘭花cream 係講邊隻?
因為我手上有既蘭花line sample入面
精華有3種,美白,同埋2隻唔同既serum,都係藍色的(冇係手唔記得名)
蘭花cream即係rich cream right?

其實大家成日講蘭花精華同蘭花cream 係講邊隻?
因為我手上有既蘭花line sample入面
精華有3種,美白,同埋2隻唔同既serum,都係藍色的(冇係手唔記得名)
蘭花cream即係rich cream right? ...
BiscuitOreo 發表於 2012-5-23 00:37

你睇呢個PAGE丫
http://www.guerlain.com/int/en/base.html#/en/home-soins/soin-catalogue/skincare-orchidee-imperiale-presentoir/

我想知而家sogo 仲有冇HR mascara   remover set ???
krisyc 發表於 2012-5-22 21:52

呢SET沒完沒了成日都有的 ^^

我買咗prodigy eye cream set!!
powercell youth serum 好用嘛? 如果好用我都想買返支~

krisyc,就咁睇,佢哋又無show呢set,但係樓上有sis話其實呢set長期有呢~ 你可以問下ba,因為我買1380 youth serum呢set佢都無show無sell,初時個ba都話無,後來有個senior-alike又話有最後一set bor,anyway,總之買到,所以你開口問應該都work~ ^^

pretty miffy,其實我好抵得lup架hahaa~ 睇得beauty版多真係好大鑊,無端端又發現prodigy eye,你仲要推佢做「so far最好用嘅一隻」,真係好吸引喎大佬!!! 請問你知唔知original price係幾多?? 等我慎重考慮下加唔加佢入my beauty stock先 XD

aesop隻eye cream(定serum嚟?),都聽過好多positive comments,成60ml?! 咁2k又真係話貴又除返開都好似可以接受咁~ 當face cream用work好多架咩?! 定d呀太齋炫富先? XD

btw,sis其實我都成日留意你的beauty share,見你好鬼推dior one essential,係咪真係神得咁緊要的,用後真係好見效嗎?? Thank you!!

estelle
Prodigy powercell youth serum$1380 set,枝youth serum係咪同$1900果set一樣都係75ml呀?

krisyc
HR mascara remover set,我今日見到有呀!